Dijkversterking Belfeld


Belfeld_dijk20_Coupure2_GerPeeters-2

“Onze Maas. Onze veiligheid." Onder dit motto werkt het waterschap aan sterke dijken. Door klimaatverandering gaat de Maas meer water afvoeren. Ook in Belfeld zijn de dijken daar niet tegen bestand.

Opgave

De dijken in Belfeld bestaan uit groene keringen afgewisseld met een keermuur met enkele demontabele wanden. Na de overstromingen in de jaren ’90 zijn deze dijken als tijdelijke bescherming aangelegd. Inmiddels blijkt dat ze niet hoog en sterk genoeg zijn. Ook liggen ze deels niet op de juiste plek. Ook zijn demontabele wanden, vanwege het beheer en onderhoud, niet wenselijk. Er staat dus behoorlijk wat te gebeuren.

Proces

Het waterschap ging al vroeg in gesprek met de omgeving. Zo konden verschillende oplossingen met hun voor- en nadelen, zorgvuldig tegen elkaar afgewogen worden. En keuzes worden gemaakt. Lang niet altijd makkelijk, maar wel noodzakelijk. Begin 2018 stelde het waterschap het zogenoemde voorkeursalternatief vast. Dit wordt momenteel in detail uitgewerkt.

Wilt u meer weten? Bekijk de dijkversterking Belfeld in een notendop.

Samenvatting voorkeursalternatief

Veelgestelde vragen over dijkversterking

Dijkversterking in Limburg

Contact

BALK - Onze Maas, Onze veiligheid2[1]

Heeft u vragen? Omgevingsmanager Pol Tummers staat voor u klaar. Neem contact op via 088 – 88 90 100 of stuur een mail naar dijkversterking@waterschaplimburg.nl.

Belfeld in vogelvlucht

Onderzoeken

Schermafbeelding 2019-04-17 om 10.22.45

Om waardevolle informatie over het gebied te verzamelen is het doen van onderzoek belangrijk.

Verhalen achter de dijk

wim_van_hooren_5

Documenten

Blijft u graag op de hoogte? We verzamelen alle presentaties en verslagen in ons archief.