Educatie


Educatiebanner

Leren over water

Zonder water kunnen we niet leven. Maar het klimaat verandert en dat zorgt voor nieuwe uitdagingen. Wat doet het waterschap zodat er schoon water is in de sloten en plassen? Er voldoende water is voor bijvoorbeeld de agrariërs? En er geen water in je huis komt als het hard regent?

Dat laten we je graag zien tijdens een van onze gastlessen, excursie of waterwandeling. Ook bieden wij lesmateriaal en educatieactiviteiten aan voor leerlingen van leerniveaus.

Uitgelicht

Wil jij in de klas leren over het bijzondere leven van de bever? Samen met Wild van Freek, het avontuurlijke en educatieve tijdschrift van bioloog Freek Vonk, heeft Waterschap Limburg een digiles ontwikkeld voor kinderen in groep 3 t/m 6. In deze digiles leren de kinderen op een speelse en praktische manier meer over het grootse knaagdier van Europa dat ook in de Limburgse wateren te vinden is. Hoe leeft een bever? En wat is de invloed op en rondom onze beken en rivieren? Het doel van deze les is om over te brengen hoe belangrijk het thema waterveiligheid is. Elke leerling ontvangt na afloop van de les een gratis mini-magazine van Wild van Freek mee naar huis, speciaal gemaakt voor Waterschap Limburg. De digiles kan gegeven worden door een echte waterschapper of de leerkracht zelf en behoort bij de kerndoelen 39,40,42,48.

Nieuwsbrief voor scholen

Hier kun je je inschrijven voor onze educatie nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief delen wij verhalen over gastlessen, onze jeugdbestuurder en blijf je altijd op de hoogte van ons educatieaanbod.

Zie ook

Wil je meer weten over ons werk? Dan kunnen deze linkjes jou hierbij helpen.