Waterbeeld Limburg


Banner Waterbeeld WL

Waterbeeld Limburg

Welkom bij het waterbeeld van Waterschap Limburg. Hier lees je meer over de huidige waterstanden, de neerslagverwachting, droogte en andere bijzonderheden zoals waterkwaliteit.

Hoe werkt het?

De onderstaande blokken kunnen vier kleuren hebben: groen, geel, oranje en rood. Dit staat voor de fase waarin het blok zich bevindt. . Bij beginnende droogte wordt bijvoorbeeld het blok over droogte geel. Bij langdurige droogte wordt het oranje of zelfs rood. Bij een kleurverandering staat er altijd bij waarom het blok de kleur heeft en wat inwoners in deze fase zelf kunnen doen.

Waterbeeld_Limburg_kleurcode

Disclaimer: Er kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.

Actuele waterstanden bij jou in de buurt

Het water is altijd in beweging. Op deze kaart zie je  de actuele waterafvoeren en waterstanden van onze prachtige Limburgse beken en rivieren. Het is ook mogelijk om te zoeken op jouw postcode en waarschuwingen te ontvangen.

Hoe actueel is het?

Ieder kwartier wordt automatisch de waterstanden gemeten en op de kaart bijgewerkt.

Waterstanden op dit moment

Via Waterstandlimburg kan je precies zien wat de waterafvoeren en waterstanden van onze beken en zijrivieren zijn.

Hoe droog is het?

Het Droogteportaal laat de actuele situatie en droogte in Nederland zien. Op deze website kan je een beeld krijgen over de droogte bij jou in de buurt.

Droogte in Limburg

Zodra een droge periode aanbreekt zijn we extra alert, voeren we inspecties uit. Ook controleren we op het risico van vissterfte en droogval.

Actuele Weersverwachting

Hoe droog of hoe nat gaat het zijn? En wat zijn de weersverwachtingen? Het KNMI laat een duidelijk actueel beeld zien van wat je kan verwachten.

Geen waarschuwingen

Op dit moment gelden er geen waarschuwingen vanuit het KNMI. Er worden voorlopig geen waarschuwingen verwacht.

Andere bijzonderheden

Waterkwaliteit

De inspecteurs van Waterschap Limburg controleren in de zomerperiode regelmatig op blauwalgen. Op deze locaties plaatsen we dan waarschuwingsborden.

De waarschuwingen voor heel Nederland staan op: Vind een zwemplek | Zwemwater.nl

Andere meldingen waterkwaliteit

Op dit moment zijn er geen andere meldingen over de waterkwaliteit.

Denk je mee?

Wilt u ook betrokken worden bij de ontwikkeling van het Waterbeeld? Meld u dan aan voor de Waterraad, dit is een klankbordgroep op vrijwillige basis. De Waterraad komt een paar keer per jaar bij elkaar om te spreken over het Waterbeeld, de waterstandenapp en andere vormen van risicocommunicatie.

Aanmelden kan via waterraad@waterschaplimburg.nl