Gastles 'Veilige dijken, droge voeten'


Buitenlesdag_Wessem_1_verkleind

Waterschap Limburg biedt gastlessen aan voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Hierin vertelt een medewerker over de verschillende rollen, taken en uitdagingen van het waterschap. Ook gaan leerlingen aan de slag met het WL-kwartetspel.

Wat doet een waterschap?

In de gastles vertellen we leerlingen meer over water en onze natuur in Limburg. En hoe het waterschap hier elke dag mee bezig is. Ook leggen we bijvoorbeeld uit wat het verschil is tussen een hydroloog en een ecoloog. Daarnaast laten we zien voor welke uitdagingen we bij Waterschap Limburg staan. En hoe de leerlingen zelf hun steentje bij kunnen dragen.

Na al deze informatie is het tijd voor het WL-kwartetspel! Op een leuke wijze vertellen we de leerlingen meer over waterveiligheid, klimaatadaptatie en waterkwaliteit. Juffen en meesters mogen uiteraard meedoen!

Meld je aan voor de gastles

Wil je graag gebruikmaken van de gastles ‘veilige dijken, droge voeten’ van Waterschap Limburg? Meld je dan aan via de knop hieronder en vul het formulier in! De gastles duurt ongeveer 1 uur en wordt gratis gegeven.

Button_Veilige_dijken_droge_voeten

Geef in het aanmeldformulier bij 'Bijzonderheden' aan wanneer jullie een gastles zouden willen, en wij kijken naar de mogelijkheden.

Heb je vragen over de gastles? Stuur gerust een mailtje naar educatie@waterschaplimburg.nl.

Kwartetspel WL