Waterschap gaat voor optimale herinrichting Rode Beek Millen-Susteren


herinrichting_rode_beek

De verkenningsfase van de herinrichting van de Rode Beek, tussen Millen en Susteren, is bijna ten einde. Eerder werden twee scenario’s gepresenteerd: een optimaal en een sober scenario. “We hebben gekozen voor het optimale scenario”, vertelt DB-lid Arnold Jansen. “Met deze variant denken we dat we veel wensen van de bewoners op een juiste wijze hebben vertaald.” Tijdens een inloopavond op 12 juli aanstaande worden de plannen aan geïnteresseerden toegelicht.

Tijdens de drukbezochte dialoogtafels in juli vorig jaar en februari dit jaar konden belanghebbenden bij de herinrichting van de Rode Beek meedenken over een mogelijke herinrichting. Door samenwerking en benutting van kansen krijgt de verbetering en herinrichting van de Rode Beek tussen Millen en Susteren steeds meer vorm.

Voorkeursscenario

Op basis van alle opgehaalde informatie en inzichten heeft Waterschap Limburg de voorkeur uitgesproken  voor het optimale scenario. Dit geldt niet voor het deel van de Rode Beek tussen Millen en de instroom van de Saeffelerbach. Op dat deel zal door een tekort aan water geen herinrichting plaatsvinden. In de kern van Susteren kiest het waterschap voor enerzijds een stapelmuur als oever en anderzijds groene oevers. Tijdens de inloopavond kunnen belanghebbenden het ontwerp van het voorkeursscenario inzien, toelichting krijgen en vragen stellen.

Aanmelden of meer informatie

De inloopavond vindt plaats op dinsdag 12 juli aanstaande in ’D’n Hermeniezaal Zöstere‘, Feurthstraat 56, Susteren vanaf 19.30 tot circa 21.00 uur. Geïnteresseerden kunnen vrij inlopen tijdens de avond en worden persoonlijk te woord gestaan door medewerkers van Waterschap Limburg. Aanmelden via www.waterschaplimburg.nl/rodebeek, op deze pagina staat ook meer informatie over de herinrichting van de Rode Beek.