Wandeling dijkversterkingsproject Neer


Kom op 23 oktober al wandelend meer te weten over wat er komt kijken bij de bouw van dijken! In een mooie wandeling van circa 2,3 km lopen we langs de dijk en enkele stuwen. U krijgt uitleg over dijken en waarom we deze nodig hebben. En hoe werkt een stuw? Na de wandeling weet u het. We bezoeken daarnaast een tweetal plaatsen die te maken hebben met cultuurhistorie (Sjans van Naer) en archeologie (Romeinse Villa aan Eiland).  We staan daarbij ook even stil bij compensatie van cultuurhistorie. Kortom, het wordt een mooie mix van kennisdeling, natuur en cultuur! De wandeling is een rond geheel, met hetzelfde begin- en eindpunt.

Programma 23 oktober

9.30 - 10.00 uur Verzamelen bij startpunt Hammermolenstuw

10.00 uur Start wandeling

11.30 Verwacht einde wandeling bij Hammermolenstuw

wandeling-Neer

Verzamelen bij de Hammermolenstuw

Start- en eindpunt is de Hammermolenstuw bij de Engelmanstraat/ Hammermolen. Dit verzamelpunt is te herkennen aan de vlaggen en banieren van Waterschap Limburg en Week van ons Water. De wandeling is ongeveer 2,3 kilometer lang. U komt terug waar u gestart bent.

Wandel jij met ons mee?

Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd zodat wij weten hoeveel mensen er bij de wandeling willen aansluiten: dijkversterking@waterschaplimburg.nl

Er zijn geen kosten aan de wandeling verbonden.


Meer informatie over het project dijkversterking Neer