Rondleidingen hoogwaterloods Horst


Zaterdag 25 januari ging de #hohohoogwaterweek van start. Bij Waterschap Limburg werd het startsein hiervoor gegeven met rondleidingen in de hoogwaterloods in Horst. In die loods staat al het materiaal dat er nodig is om zoveel mogelijk wateroverlast in Limburg te beperken, wanneer we te maken hebben met hoogwater. Tal van pompen, machines om zandzakken te vullen en demontabele keringen staan hier opgeslagen.

Wist je bijvoorbeeld dat er in Limburg meer dan 200 locaties zijn waar keringen opgebouwd moeten worden als het maaswater oprukt? En dat als je die 200 keringen achter elkaar zou opbouwen, je het dan hebt over een kering van wel 4,2 kilometer lang?

Bert Smeets (coördinator van de Limburgse dijkwachten namens Waterschap Limburg) vertelde de vele bezoekers enthousiast wat Waterschap Limburg

allemaal doet in het geval van hoogwater. De bezoekers kregen ook een filmpresentatie vooraf. En er werd natuurlijk stil gestaan bij de speciale rol die onze 700 vrijwillige dijkwachten hierin spelen. Kortom, een succesvolle start van de hohohoogwaterweek. Kijk hieronder voor een sfeerimpressie.

U kunt op een foto klikken om vervolgens door de foto's te bladeren.

hohohoogwater_1

Rondleiding

hohohoogwater_11

Rondleiding

hohohoogwater_12

Rondleiding

hohohoogwater_14

Rondleiding

hohohoogwater_15jpg

Rondleiding

hohohoogwater_2

Rondleiding

hohohoogwater_4

Rondleiding

hohohoogwater_5

Rondleiding

hohohoogwater_6

Rondleiding

hohohoogwater_7

Rondleiding

hohohoogwater_8jpg

Rondleiding

Video