Ons water


tungelroysebeek-5 (Breedbeeld)

Wij zijn onlosmakelijk verbonden met het water. We hebben onze hoogwaterbescherming goed geregeld. We hebben schoon water, uit de kraan en om in te zwemmen.

Maar het werk aan ons water is nooit af. Het klimaat verandert. De zeespiegel stijgt, terwijl de bodem blijft dalen. Er komen meer periodes van droogte, of juist van veel neerslag. Het blijft elke dag een hele klus om ons water schoon te houden.

Water in jouw buurt

Op onswater.nl vind je voorbeelden van projecten waar Nederland aan schoon en veilig water werkt. Je kunt er zien wat er bij jou in de buurt gebeurt en wat jij zelf kunt bijdragen. Er staan tips voor waterbelevenissen en bijzondere waterverhalen van mensen die in hun dagelijkse leven met water bezig zijn. Er komen steeds nieuwe projecten, tips, belevenissen en waterverhalen bij.


Externe link

Nederlanders bewust van water

‘Ons Water’ is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen, het IPO, de VNG, de VEWIN, het Deltaprogramma en waterschappen, provincies, gemeenten en waterbedrijven om Nederlanders meer bewust te maken van water.