Uitvoeringsprogramma De Maasgaard


Maasgaard helmen werkzaamheden (Breedbeeld)

Inleiding

Uitvoeringsprogramma De Maasgaard bestaat uit dertien verschillende projecten. Het doel van deze projecten is om het buitengebied van Horst aan de Maas en Venray een natuurlijker karakter te geven. Daarnaast zorgen we ervoor dat er meer en recreatiemogelijkheden komen.

Wat gaan we doen?

We zorgen er onder andere voor dat beken natuurlijk kunnen slingeren, dat er meer soorten dieren en planten in de omgeving kunnen leven en dat mensen uitgebreide mogelijkheden hebben om van de natuur in de Maasgaard te genieten. Dit doen we door het uitvoeren van dertien verschillende projecten. Op de website www.maasgaard.info staat alle informatie over de procedures, uitvoering en voortgang van deze projecten.

Logo_Maasgaard

Planning

In 2020 - met een mogelijke uitloop van twee jaar - moeten alle Maasgaard projecten klaar zijn. De mensen in de streek zijn dan een mooi groen buitengebied rijker.

Betrokkenen bij project

In het uitvoeringsprogramma Maasgaard werken de gemeente Horst aan de Maas, gemeente Venray, provincie Limburg en Waterschap Limburg actief samen. Zo kunnen we verschillende doelstellingen met elkaar combineren, kosten besparen, plannen sneller uitvoeren en uiteindelijk meer bereiken.

Meer informatie

Ontvangt u al de nieuwsbrief van het waterschap? Zo niet, meld u dan aan voor de nieuwsbrief via de aanmeldpagina.

Of volg ons op TwitterFacebookInstagram en LinkedIn. Heeft u vragen? Neem dan contact op via 088 – 88 90 100 of stuur een mail naar info@waterschaplimburg.nl.