Volgende stappen in planuitwerking voor project ‘Vuilvang Niers’

Woensdagavond 26 maart kwamen bewoners en Waterschap Limburg samen in MFA Trefpunt in Milsbeek voor een update over het project ‘Vuilvang Niers en herinrichting monding Milse Beeck’. Tijdens deze avond presenteerden we de eerste schetsen en gingen we in gesprek over de uitdagingen.
Terugkoppeling bijeenkomst
Alle gestelde vragen en bijbehorende antwoorden zijn inmiddels gebundeld. Deze zijn terug te vinden op de website van Waterschap Limburg via www.waterschaplimburg.nl/niers. Hier zijn ook de voorlopig ontwerpen te vinden die we die avond hebben gepresenteerd.
Hoe verder?
Op dit moment werken we het voorlopige ontwerp verder uit tot een definitief ontwerp. De gestelde vragen en genoemde punten van de bewonersavond nemen we mee in de afweging om tot een ontwerp te komen wat realistisch, haalbaar en betaalbaar is.
Zodra dit ontwerp gereed is, leggen we dit voor aan het dagelijks bestuur van het waterschap. Na goedkeuring worden de benodigde vergunningen aangevraagd, zodat we kunnen starten met de uitvoerende werkzaamheden. Aangrenzende perceeleigenaren ontvangen hier altijd een brief over. We streven ernaar om begin 2026 daarmee te starten, maar dit is altijd afhankelijk van onvoorziene omstandigheden zoals het weer.
Via de pagina www.waterschaplimburg.nl/niers houden we de omgeving op de hoogte van de vervolgstappen. Hier vindt u ook de meest recente nieuwsberichten over dit project en andere belangrijke documentatie. Altijd het laatste nieuws ontvangen uit uw buurt? Via bovenstaande link leest u hoe u zich kunt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Achtergrondinformatie
De vuilvanginstallatie in de Niers is aan vervanging toe. De installatie is verouderd en werkt niet zelfstandig. Hierdoor kost het veel arbeid om afval en maaisel uit de Niers te halen. Om te zorgen dat deze ook in de toekomst goed blijft werken en voldoet aan de gestelde eisen, wordt de installatie vernieuwd. Daarnaast pakken we de monding van de Milse Beeck aan, die direct naast de vuilvang ligt. Dit is nodig om de waterkwaliteit te verbeteren en te voldoen aan de Kaderrichtlijn Water (KRW).