Risk Factory


Hoe moet je handelen als er een gezondheid- of veiligheidsrisico is? Dat leer je tijdens de verschillende scenario's bij de Risk Factory. In samenwerking met Waterschap Limburg is er een nieuw waterscenario ontwikkeld, zodat basisschoolleerlingen uit groep 8 weten wat je moet doen als het water komt.

Wat is de Risk Factory?

De Risk Factory is onderdeel van Veiligheidsregio Limburg-Noord en ligt in Venlo. Het richt zich op basisschoolleerlingen van groep 8 en senioren. In twaalf levensechte praktijksituaties worden ze bewust gemaakt van allerlei risico’s op gebied van (on)veiligheid, gezondheid, klimaat en duurzaamheid.  ‘Leren door beleven’ is daarbij het credo.

De scenario’s zijn realistisch, herkenbaar en staan dichtbij hun belevingswereld. De kans is dan het grootst dat de scholieren het geleerde ook toepassen in hun eigen omgeving!

Weet wat je moet doen als het water komt

Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met extreem weer, waardoor het risico op wateroverlast en overstromingen toeneemt. Ook als je niet bij een rivier of beek woont, kun je te maken krijgen met wateroverlast door hevige stortbuien.

20230523_bjornfrins_RISKFACTORY_lowress-14

Wij hebben daarom een interactief waterveiligheidsscenario ontwikkeld, dat zich focust op de gevolgen van extreem weer. Een unieke belevenis waarbij de leerlingen ervaren wat ze zelf kunnen doen en hoe ze zich kunnen voorbereiden.

Bezoek inplannen

Een bezoekje aan de Risk Factory neemt ongeveer een dagdeel in beslag. Het bezoek zelf duurt 3 uur, maar daar komt natuurlijk nog reistijd bij. In die drie uur beleven de leerlingen allerlei scenario’s op het gebied van gezondheid en veiligheid. Het is mogelijk om in de ochtend of in de middag te komen. Dit kun je aangeven tijdens het aanmelden.

Stuur een mail naar info@riskfactory.nl om je aan te melden.

Video - voorproefje