Fietsen


Weg onder water

Waterschap Limburg spant zich dagelijks in voor een mooie omgeving met schoon water. We willen niets liever dan dat u daar optimaal van geniet. Hieronder vindt u onze tips voor de mooiste fietstochten langs het Limburgse water.

Beleef de Caumerbeek op de fiets!

Een heerlijke en afwisselende fietsroute van 27 km, met verrassend veel groen, prachtige kastelen en monumentale gebouwen langs de Caumerbeek en een stukje Geleenbeek. Het waterschap en gemeente Heerlen en ontwikkelden de route zodat iedereen zelf kan ervaren hoe mooi de Caumerbeek is geworden na het ‘ontkluizen’, open maken, van de beek. Het startpunt van de route is Kasteel Hoensbroek. De Waterbeleefroute Caumerbeek is te downloaden via de gratis BeleefRoutes® app.

Fietsen bij Rode Beek

In het 750 ha grote grensoverschrijdende natuur- en landschapspark Rode Beek-Rode Bach in Schinveld, kan de Rode Beek weer vrij meanderen. In het gebied zijn veel wandelroutes en fietsroutes uitgezet. Een goed vertrekpunt is het bezoekerscentrum in Schinveld (Aan de Voeëgelsjtang 1 Schinveld), waar u informatie kunt krijgen en kunt genieten van een hapje en een drankje.


Zie ook