Waterwandelingen met of zonder gids


excursie_tungelroysebeek_0473-kl

Er zijn prachtige  waterwandelingen langs de beken in Limburg. U kunt kiezen uit wandelingen die worden begeleid door een gids en wandelroutes om te downloaden zodat u zelf op pad kunt gaan.

Wandelingen met gids

Tijdens de begeleide wandelingen langs prachtige beken en vennen of over de Maasdijken vertelt een watergids u over:

  • Hoe en waarom we voor de landbouw en de natuur het waterpeil in de gaten houden.
  • Manieren waarop we het uitdrogen van natuurgebieden voorkomen.
  • Welke gevolgen de klimaatveranderingen kunnen hebben voor het Limburgse landschap.
  • Hoe we ervoor zorgen dat rechte beken weer kunnen slingeren en waarom dit belangrijk is.
  • Wat u zelf kunt doen om ons te helpen de water op peil en gezond te houden.

Wandelingen met gids zijn gratis. Het is mogelijk een wandeling aan te vragen van maandag tot en met vrijdag in de maanden april tot oktober. Een waterwandeling duurt circa 2,5 uur.

Wandelen op eigen gelegenheid

In onze provincie zijn talloze wandelroutes aangelegd, waaronder ook diverse waterwandelingen. Een deel van deze wandelingen vindt u binnenkort in de Waterwandelingen App van Waterschap Limburg. Aan de hand van een gps-route en handige beschrijvingen wordt u wegwijs gemaakt in ons prachtige landschap.

Houd het netjes

Wij wensen u veel (wandel)plezier in ons werkgebied, maar houdt u wel aan de huisregels van de verschillende wandelgebieden. Borden vindt u bij de toegang tot het gebied.


Download

Waterbeleefroute langs de Geul

Deze wandelroute (13 km) voert wandelaars met behulp van hun smartphone langs de Geul in en om Valkenburg. Het waterschap lanceerde de Waterbeleefroute als afsluiting van het grootschalige herstelproject aan de Geulkades in Valkenburg. Download de app gratis.