Tour de Dijk van start

Gepubliceerd op 3 mei 2021

Tijdens de landelijke Week van ons Water (1 tot en met 16 mei 2021) fietst Jos Teeuwen, bestuurder bij Waterschap Limburg en fervent fietser, de Tour de Dijk: een fietstocht over de Limburgse dijken en langs verschillende dijkversterkingsprojecten. Op zaterdag 1 mei 2021 startte de eerste etappe in Steyl.

Jos Teeuwen: “Ik ben een gepassioneerd fietser. In het verleden heb ik lange tochten naar Santiago de Compostela, Rome en Lourdes gemaakt en bergen zoals de Galibier of de Mont Ventoux kan ik maar moeilijk links laten liggen. Vanuit huis in Venlo zijn de vlakke tochten langs de Maas naar het noorden via de brug van Well of naar het zuiden via de brug in Roermond op de racefiets favoriet. Ik kan dan het nuttige met het aangename combineren: lekker sporten, een hoogwaterveiligheidinspectie en genieten van het prachtige landschap langs de Maas. Daar wil ik de inwoners van onze provincie graag in meenemen.”

Daarom sluit bij enkele delen van de etappe een bewoner uit het gebied aan. Al fietsend gaan ze in gesprek over de Maas en de hoogwaterbeschermingsopgave in dat gebied. Want om weloverwogen keuzes te maken, is het belangrijk om alle informatie, historie en eventuele gevoeligheden in beeld te hebben. Bij het aanleggen van dijken is namelijk veel overleg nodig. Overleg over de plannen, de uitvoering en mogelijke hinder. Dit gebeurt op allerlei manieren: via spreekuren, (online) informatiebijeenkomsten, exposities in buurtcentra, telefonisch en een-op-een met een bewoner zoals tijdens de Tour de Dijk op de fiets.

Benieuwd welke etappes er op de planning staan? Hier leest u meer over de Tour de Dijk.


Meer informatie