Meld jouw klas aan voor een gastles van Waterschap Limburg


Vorig jaar verzorgden we tijdens de Week van Ons Water met succes 50 gastlessen voor meer dan 1.000 leerlingen door heel Limburg. Dat vraagt om een vervolg, en dat komt er ook!

De gastlessen vinden ook dit jaar plaats tijdens de Week van Ons Water. De lessen vinden plaats in de week van maandag 23 oktober tot en met vrijdag 27 oktober. Hieronder vertellen we meer over het lesaanbod.

Gastles ‘Wild van Bevers’

We hebben samen met het educatieve tijdschrift "Wild van Freek" (van de enige echte Freek Vonk) een gave les ontwikkeld, namelijk ‘Wild van Bevers’. Leerlingen uit groep 5 en 6 leren op een interactieve manier over het grootste knaagdier van Europa, dat ook in Limburgse wateren woont. Ontdek hoe het werk van de bever lijkt op dat van het waterschap. Daarnaast gaan de leerlingen zelf aan de slag met het bouwen van een dam.

Button_Wild_van_bevers

Gastles ‘Veilige Dijken, Droge Voeten’

Voor leerlingen uit groep 7 en 8 is er de gastles ‘Veilige Dijken, Droge Voeten’. Een echte waterschapper vertelt meer over de kerntaken van het waterscha. We vertellen meer over waarom dijken belangrijk zijn, hoe we water schoon houden en wat er gebeurt bij veel regen. We sluiten de les af met een leuk WL-kwartetspel, waarbij docenten van harte uitgenodigd zijn om aan mee te doen.

Button_Veilige_dijken_droge_voeten

Belangrijk: Hoe eerder jij jouw klas aanmeldt, hoe groter de kans dat we ook daadwerkelijk een les kunnen verzorgen in de Week van Ons Water. Anders kunnen we de les nog altijd later in het jaar verzorgen.

Wil je meer weten over onze gastlessen? Of heb je een vraag? Stuur dan een mail naar educatie@waterschaplimburg.nl.