Gastles 'Wild van Bevers'


BeverWildvanBevers

Waterschap Limburg en het magazine Wild van Freek (van de enige echte Freek Vonk) hebben samen de gastles ‘Wild van Bevers’ ontwikkeld voor groep 5 en 6. Kinderen leren aan de hand van de bever op een speelse, praktische manier hoe wij in Limburg droge voeten houden. Als leerkracht kun je ervoor kiezen deze les zelf te geven of om een waterschapper hiervoor te vragen.

De beverquiz

De gastles bestaat uit een quiz en een praktijkgedeelte. In de quiz leren kinderen meer over de bever en zijn ‘werk’. Namelijk het bouwen van dammen en hoe dit het water kan beïnvloeden. De bever bouwt dammen. Dit doet het waterschap ook (en nog veel meer), maar dan voor alle Limburgers.

Zelf een dam bouwen

In het praktijkgedeelte onderzoeken leerlingen hoe zij zelf het beste een dam kunnen bouwen. Daarbij wordt gebruikgemaakt van verschillende materialen, zoals: hout, klei, legoblokjes, stenen en grind. Elke dam wordt getest door deze onder water te zetten! Zo stimuleren we kinderen om door te denken.

Wild van Freek mini-magazine

Na de gastles krijgt elke leerling een gratis mini-magazine van Wild van Freek mee naar huis. Het gaat om een speciale editie van het educatieve tijdschrift van Freek Vonk. Zo kunnen kinderen thuis nog meer te weten te komen over de dieren in en rondom de Limburgse beken en rivieren. En leren ze meer over wat te doen tijdens hoogwater en waarom waterschappers zo’n belangrijk werk doen.

WVF_minispecial_waterschap Limburg- cover

Rechtsboven op deze pagina vind je een PDF met meer informatie over de gastles. Net als de bijbehorende kerndoelen (39, 40, 42, 48).

Meld je aan voor de gastles ‘Wild van Bevers’

Wil je graag gebruikmaken van de gastles ‘Wild van Bevers’ van Waterschap Limburg? Meld je dan aan via de knop hieronder en vul het formulier in! Het is mogelijk om de les zelf te geven of door iemand van Waterschap Limburg. Deelname is in beide gevallen volledig gratis. Indien gewenst kan de gastles ook gegeven worden aan groep 3 en 4.

Button_Wild_van_bevers

Wij komen bij je langs in de week van maandag 23 oktober tot en met vrijdag 27 oktober. Dan vindt namelijk de 'Week van Ons Water' plaats. De gastles duurt ruim 1 uur en wordt gratis gegeven. Let op: Hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat we ook in de week van 23 oktober bij jouw school langskomen!

Geef in het aanmeldformulier bij 'Bijzonderheden' aan welke dagen/uren jullie een gastles zouden willen, en wij kijken naar de mogelijkheden.

LET OP: De aanmeldperiode is officieel verstreken. Bij nieuwe verzoeken kunnen we niet garanderen dat wij langs kunnen komen tijdens de Week van Ons Water.

Heb je vragen over de gastles? Stuur gerust een mailtje naar educatie@waterschaplimburg.nl.


Lesmateriaal Wild van Bevers