Nieuwsoverzicht juni-juli 2023


Terugblik startbijeenkomsten

Het ingenieursbureau heeft voor (gedeeltes van) de opgave in Well een eerste basisontwerp gemaakt. Dit basisontwerp is een verdere uitwerking van de tekeningen die al eerder door waterschap Limburg zijn gemaakt en gepresenteerd aan de inwoners.

De afgelopen weken zijn er verschillende sessies geweest in De Buun. Tijdens deze sessies hebben we het basis ontwerp samen met bewoners van verschillende deelgebieden bekeken en hun visie daarop opgehaald. Over het algemeen is het basis ontwerp goed ontvangen. Uiteraard met enige opmerkingen en verzoeken. Deze zijn met stickers aangegeven op de tekeningen. Met al deze input gaan de ontwerpteams weer aan de slag. In september vinden er weer nieuwe bijeenkomsten plaats voor verschillende deelgebieden. Bewoners ontvangen hiervoor een uitnodiging.

stickersessie-Well-1

Keukentafelgesprekken en klantwensen

Verder hebben bewoners aangegeven behoefte te hebben aan keukentafelgesprekken. In deze één op één gesprekken gaan we in op de individuele situatie en kunnen de bewoners wensen aangeven. De klantwensen worden allemaal genoteerd.  Later in het project gaan we bekijken welke klantwensen omgezet kunnen worden in klanteisen. Deze klanteisen zijn dan ook belangrijk voor bijvoorbeeld de aannemer.

Heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek bij u thuis? Laat het ons weten. U kunt ons bereiken door een mail te sturen naar dijkversterking@waterschaplimburg.nl. Geeft u daarbij in de mail u adres aan. Of bel naar 088 – 88 90 100. Omgevingsmanagers Ellen Te Boekhorst, Marjan Gooren of Riny van Deursen komen graag bij u langs.

Excursie naar Neer

In de achtertuinen van bewoners van de Grotestraat in Well komt een harde kering. Om de bewoners een idee te geven hoe zo’n kering eruit kan zien, zijn we naar Neer geweest. In Neer is enkele jaren geleden door Waterschap Limburg een harde kering aangebracht met een gedeelte glaswand. Om deze bewoners een indruk te geven en terplekke te kunnen ervaren hoe z’n kering er dan uit zou kunnen komen zien.  Guido Toirkens (de voormalige omgevingsmanager van Neer) heeft een presentatie verzorgd. Na afloop van de excursie waren de bewoners enthousiast ondanks dat er nog veel vragen zijn over deze oplossing. De komende tijd is er dan ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Bijvoorbeeld tijdens de keukentafel gesprekken en de ontwerpsessies.

bezoek Neer Well


Terug naar nieuwsoverzicht