Bekenschoonmaakteams van Partij en Mechelen ontmoeten elkaar tijdens de Landelijke Opschoondag


Op zaterdag 19 maart was het Landelijke Opschoondag. Nederland zwerfafvalvrij, dat doen we samen. Daarom slaan tijdens de Landelijke Opschoondag inwoners, gemeenten, scholen, verenigingen en organisaties de handen ineen om zich in te zetten tegen zwerfafval. Plastic in de zee is een groot milieuprobleem. Maar de zee begint via de beken ook hier bij ons.

Kernoverleg Partij-Wittem en IVN Heuvelland namen gezamenlijk het initiatief om iets aan dit probleem te doen. Waterschap Limburg ondersteunde de actie. Josette Van Wersch, lid van het dagelijks bestuur van het waterschap, nam deel aan de actie. Het waterschap zorgde voor materiaal zoals afvalgrijpers, handschoenen en vuilniszakken.

Het team uit Partij vertrok om 10:00 uur richting de Geul. Met vuilnisknijpers in de hand gingen ze op zoek naar zwerfafval. Langs de Geul, maar ook in de Geul werd afval opgeruimd. Blikjes, zakken, flessen en zelfs tuinkussens werden uit de natuur gehaald. Het team uit Partij gaf het stokje over aan het team uit Mechelen. Een frisse groep nieuwe vrijwilligers ging op weg naar Mechelen. Jong en oud hebben de handen uit de mouwen gestoken om een deel van de Geul zwerfafval vrij te maken.

Klein formaat-8125

Groot formaat-8376

Klein formaat-8224

Klein formaat-8344

Klein formaat-8162

Klein formaat-8173

Klein formaat-8203

Klein formaat-8310

Klein formaat-8445

Klein formaat-8386

Klein formaat-8266

Klein formaat-8354

Klein formaat-8459