Waterschap gaat extra waarschuwen voor gevaarlijk natuurijs

Gepubliceerd op 10 februari 2021

WLbord

Het is winter in Nederland en door de kou gaan schaatsers opzoek naar natuurijs in hun omgeving. Op sommige locaties is het natuurijs niet veilig en wordt hiervoor gewaarschuwd. Om extra te waarschuwen kunnen verbodsborden worden ingezet.

Extra waarschuwen voor gevaarlijk natuurijs

Op plaatsen met natuurijs waarvan wij weten dat deze ongeschikt is om op te schaatsen zal mogelijk een verbodsbord geplaatst worden. Deze verbodsborden worden ingezet om schaatsers te waarschuwen voor gevaarlijk natuurijs. Indien er op een locatie een verbodsbord wordt geplaatst, zal dit ook extra vermeld worden op onze website.

Verantwoordelijkheid waterschap

Waterschap Limburg heeft niet de taak en de verantwoordelijkheid om het natuurijs te controleren op geschiktheid voor het schaatsen. Als waterschap raden we het af om op natuurijs te schaatsen, dat niet is goedgekeurd door de natuurijsvereniging. Indien iemand toch op natuurijs gaat schaatsen, is dit op eigen verantwoordelijkheid en risico.

Wil je graag veilig het ijs op?

Maak gebruik van natuurijsbanen bij verenigingen, hier is het ijs veilig en gecontroleerd. Wil je toch schaatsen op natuurijs, doe dit dan bij de lokale natuurijsvereniging in jouw dorp of stad.