Lekkende vaten met drugsafval gevonden bij de weg langs de Vulensbeek in Echt

Gepubliceerd op 26 mei 2021

WhatsApp Image 2021-05-26 at 17.24.34

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag bij de weg langs de Vulensbeek in Echt tweeëntwintig vaten, vier jerrycans en drie emmers gedumpt met drugsafval. Deze zijn vanochtend gevonden. Enkele vaten zijn nog intact, uit de andere is de vloeistof volledig weggelekt. Hulpdiensten zijn ter plaatsen en de toegangsweg is afgezet.

Het gaat om vaten van elk 150 tot 200 liter. Zes van de vaten bevatten nog restanten van drugsafval, de andere zestien zijn volledig leeggelopen. Enkele vaten zijn terecht gekomen in de Vulensbeek, die op dit moment droog staat, hierdoor is de meeste vloeistof direct in de grond opgenomen. De andere vaten, jerrycans en emmers liggen in de berm en in het gras langs de beek.

Opruimen drugsafval

Het waterschap heeft een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om het drugsafval op te ruimen. Ook worden bepaalde stukken grond afgegraven omdat het door het lekken van de vaten is vervuild met drugsafval. Daarnaast adviseert het waterschap om de instanties hun werk te laten doen en afstand te houden van deze locatie. In samenwerking met de brandweer, politie en de gemeente is besloten om de toegangsweg af te zetten zolang deze opruimwerkzaamheden plaatsvinden.