Koningspaar bezoekt Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum

Gepubliceerd op 28 mei 2021

Koningspaar aan de Limburgse Maas Fotocredits Provincie Limburg

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brachten op 27 mei een streekbezoek aan Noord-Limburg. Het Koninklijk Paar bezocht de gemeenten Venlo, Bergen en Venray. Het streekbezoek stond in het teken van positieve gezondheid en de invloed van corona op de streek. Tevens stond het leven aan de Maas en hoogwaterveiligheid op het programma.

Theo Reinders, projectdirecteur Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum gaf uitleg over de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Ook was er een ontmoeting met Twan Volleberg en Wiel Jenniskens uit Ooijen-Wanssum die het hoogwater in de jaren negentig hebben meegemaakt en nu blij zijn met het veilige Maaslandschap op deze plek. Twan en Wiel werken als excursieleiders voor het project Ooijen-Wanssum.

De bewoners vertelden uitgebreid hoe het nieuwe natuurgebied bijdraagt aan positieve gezondheid. De uiteenlopende struinpaden, wandel- en fietsroutes en de bijzondere flora en fauna die zich in het gebied ontwikkelt maken Maaspark Ooijen-Wanssum tot een bijzonder nieuw natuurgebied.

jtkoninklijkstreekbezoekaannoord-limburg0187
Koningspaar bezoekt Ooijen Wanssum Maas
jtkoninklijkstreekbezoekaannoord-limburg0201a
Koningspaar ontvangt boek bewoners Ooijen Wanssum Maas

Een boek vol herinneringen
Het Koningspaar liet zich met interesse informeren over de gebiedsontwikkeling en hoe de omgeving hierbij is meegenomen. Met name de nieuwe dijken die bij Ooijen-Wanssum geïntroduceerd zijn en de diverse opgaven die tijdens het project gecombineerd uitgevoerd zijn spraken tot de verbeelding. Na het gesprek werd door de bewoners het eerste exemplaar van het herinneringsboek, dat gemaakt is over de gebiedsontwikkeling, aan het echtpaar overhandigd.

jtkoninklijkstreekbezoekaannoord-limburg0165
Bewoners voor de camera bezoek Koningspaar

Foto credits: Provincie Limburg