Waterschap Limburg partner van nieuwe Explore Zone - Continium

Gepubliceerd op 31 januari 2020

KennethTanFotografie_Museumplein_2020-01-30_Persmap19

Een groot aantal (Limburgse) organisaties, waaronder Waterschap Limburg, steunen Continium discovery center te Kerkrade in haar missie jongeren te enthousiasmeren voor wetenschap en techniek.

Op 30 januari, de opening van de nieuwe Explore Zone in Continium voor de partners, vond de ondertekening van het convenant plaats. Deze nieuwe vaste expositie van Continium is net voor de kerstvakantie voor bezoekers geopend en heeft tot op heden al bijna 10.000 bezoekers getrokken.

Samenwerking in de waterketen

De ondertekening van het convenant is een symbolische bekrachtiging van de samenwerking, want al eerder leverde Waterschap Limburg, maar ook de ketenpartners Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) en Waterschapsbedrijf Limburg (WBL), een financiële en inhoudelijke bijdrage aan deze nieuwe opzet van De Explore Zone.

KennethTanFotografie_Museumplein_2020-01-30_Persmap22

Zelf ontdekken door te doen

De Explore Zone bestaat uit zo’n 1350 vierkante meter presentatieruimte, gevuld met ruim 70 interactieve doe-stations, waarmee bezoekers zelf ontdekken hoe de wereld om ons heen verandert door wetenschap en techniek en welke invloed dit op hun dagelijks leven heeft. Naast actuele thema’s als de eeuwige jeugd, fake news en robotisering, komt ook water als onderwerp aan bod.


Doe-stations met water

Samen met de twee waterketenpartners heeft Waterschap Limburg input geleverd voor de Explore Zone, met als resultaat een aantal interactieve doe-stations waarbij de bezoeker actief aan de slag gaat om de waterkringloop te activeren, om te zorgen dat we droge voeten houden of de bron te beschermen door prut uit de put te halen.

Vergroten educatie-aanbod

De komende periode worden nog thematische workshop en een speurtocht opgezet om jongeren te enthousiasmeren voor techniek in combinatie met water. De Explore Zone met de workshop en de speurtocht vergroten het educatieve aanbod van Waterschap Limburg. Deze samenwerking maakt het mogelijk om juist leerlingen van het voorgezet onderwijs of beroepsonderwijs een passend aanbod te bieden.

Continium - Explore Zone - Wonen (3)