Gezocht: nieuwe jeugdbestuurder voor Waterschap Limburg

Gepubliceerd op 8 juni 2020

jeugdwaterschap op boot

Ben jij tussen de 14 en 16 jaar en heb je interesse in de waterwereld? En wil je meedenken hoe het waterschap jongeren kan betrekken bij hun werk? Dan zijn wij op zoek naar jóu! Waterschap Limburg zoekt  een opvolger voor onze huidige jeugdbestuurder Hidde Bos.

Als jeugdbestuurder ben je de  ‘jongerenambassadeur’ van het waterschap. Je wordt betrokken bij activiteiten die het waterschap organiseert en je denkt mee over het bereiken en betrekken van jongeren bij het waterschapswerk. Als  je de waterwereld instapt, weet je hoeveel werk er nodig is om onze voeten droog te houden en om ervoor te zorgen dat ons water schoon en gezond blijft. Ook leer je over de maatregelen die er worden genomen  om  de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen en hoe het waterschap omgaat met duurzaamheid.

Je gaat als jeugdbestuurder vier keer per jaar naar een bijeenkomst van het landelijke jeugdwaterschapsbestuur en neem t deel aan landelijke en regionale activiteiten. Hierbij spreek je de ene keer met leden van de Tweede Kamer en een andere keer is er een gezellige (water)activiteit. Met je school worden afspraken gemaakt wanneer er een bijeenkomst onder schooltijd valt.
Kortom, wil jij je kennis en je netwerk verbreden, alvast bestuurservaring opdoen en een gezellige en leerzame tijd hebben, reageer dan op deze vacature.

Hoe kun je reageren?

Vertel in een filmpje van maximaal een minuut waarom jij een goede jeugdbestuurder voor Waterschap Limburg zou zijn. Mail dit filmpje naar communicatie@waterschaplimburg.nl en wie weet, nodigen we jou uit voor een kennismakingsgesprek. Inzenden kan tot 30 juni en In juli wordt bekend gemaakt wie gekozen is.
Let op, mail geen bestanden die groter zijn dan 10Mb. Is je filmpje toch groter, stuur het ons dan even via WeTransfer.

Op dit moment is Hidde Bos uit Sevenum nog jeugdbestuurder van Waterschap Limburg. Waarom vindt hij  het leuk om jeugdbestuurder te zijn? Hidde: ‘Water. Recreëren of drinken, natuur of leven, industrie of landbouw? Wij kunnen dat in Nederland veilig doen. En hierin speelt het waterschap een belangrijke rol. Door klimaatverandering wordt deze rol wordt steeds belangrijker en daarom hebben we mensen nodig met kennis over water. De jeugd van nu gaat dit in de toekomst doen en daarom is het heel belangrijk dat die jeugd waterbewust wordt, zodat we ook later samen veilig kunnen leven naast en op het water. Water blijft mij fascineren dus na de zomer start ik met de studie International Land- and Watermanagement’.

Nationale jeugdwaterschap

Alle jeugdbestuurders van de Nederlandse waterschappen samen vormen het nationale jeugdwaterschap; een landelijk platform dat jongeren de kans geeft met elkaar van gedachten te wisselen en mee te denken over het waterbeheer in Nederland. Ook adviseert het jeugdwaterschap over het bereiken van jongeren bij hun werk.
Wil je alvast meer lezen over de ervaringen van andere jeugdbestuurders? Kijk dan op www.jeugdwaterschap.nl