CDA Europarlementariër Esther de Lange op pad met Waterschap Limburg

Gepubliceerd op 24 februari 2020

Europarlementariër Esther de Lange, delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement, bracht vrijdag samen met lokale bestuurders een werkbezoek aan projecten van Waterschap Limburg.

In het heuvellandschap van het Zuid-Limburgse Meerssen zijn de uitdagingen door de gevolgen van extreme weersomstandigheden én oplossingen waar Limburg aan werkt duidelijk zichtbaar. In Maastricht werd nadien met wethouder Gert-Jan Krabbendam en zijn Tongerse collega-schepen Patrick Jans gesproken over grensoverschrijdende samenwerking om vervuiling van rivier de Jeker tegen te gaan.

Als lid van de milieucommissie in het Europees Parlement houdt Esther de Lange zich bezig met water en klimaatverandering. De Lange: “Het Limburgse Waterschap grenst voor driekwart aan het buitenland, dat maakt het de ideale proeftuin voor euregionale samenwerking binnen Europa. Het bewaken van de waterkwaliteit en -kwantiteit is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Ik neem zeker mee naar Brussel dat grenswateren hoger op de politieke agenda moeten.

Dijkgraaf Patrick van der Broeck: "Ontzettend fijn dat Esther de Lange de Limburgse problematiek én oplossingen in de praktijk heeft gezien. Wij werken constructief samen met onze Belgische en Duitse collega's maar duidelijke Europese kaders zijn essentieel, zodat alle lidstaten de aanpak van grenswateren ook kunnen prioriteren."