Het nieuwe zwemseizoen is weer begonnen

Gepubliceerd op 1 mei 2019

zwemwater panheel-8851 (Breedbeeld)

Zwemmen in natuurwater is gezond, maar niet geheel zonder risico’s. Om te voorkomen dat u ziek wordt, moet het water van de zwemplekken aan strenge normen voldoen. Daarbij kunnen er in open water onzichtbare gevaren op de loer liggen, zoals obstakels en gevaarlijke koudestromen. Daarom mag u niet zomaar overal in het water springen en is zwemmen alleen toegestaan bij officiële zwemlocaties die door Waterschap Limburg gecontroleerd worden.

Zwemlocaties

Het zwemseizoen duurt van 1 mei tot 1 oktober. Waterschap Limburg heeft 38 zwemlocaties aangewezen als officiële zwemlocaties.

Bij deze zwemlocaties kunt u tijdens het zwem­seizoen 2019 een frisse duik nemen en veilig zwemmen. Op de informatieborden die bij de locatie staan of via www.zwemwater.nl kunt u steeds de actuele stand van zaken per locatie zien.

Controle op veiligheid, hygiëne en kwaliteit

Het waterschap controleert deze zwemplekken regelmatig op veiligheid, hygiëne en kwaliteit. Indien er iets met het water mis is of als u meer informatie zoekt over een zwemlocatie kijk dan eens op onze website of www.zwemwater.nl.


Zie ook