Een kijkje in de waterschapskeuken tijdens Week van Ons Water


dmauHu9D_400x400

Van 16 tot en met 27 oktober 2019 vindt wederom de Week van Ons Water plaats. Waterschap Limburg doet dit najaar mee met drie verschillende activiteiten: twee wandelingen en een boottocht.

Het thema is dit keer waterveiligheid. In onze provincie krijgen we steeds vaker te maken met wateroverlast door klimaatverandering. Als waterschap willen we deze overlast verminderen en zorgen dat beekdalen hier beter tegen bestand zijn. Andere klimaatvraagstukken zoals droogte nemen we in onze aanpak mee. Door diezelfde klimaatverandering gaat de Maas meer water afvoeren. We weten dat veel dijken daar niet tegen bestand zijn. Om de mensen en bedrijven te blijven beschermen, versterken en verleggen we samen met gemeenten, provincie Limburg en het Rijk onze dijken. Waterschap Limburg zorgt in de provincie Limburg voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water.

Activiteiten in de Week van Ons Water
Met een drietal activiteiten geven we u een kijkje in de keuken van ons waterschap en onze taken. Welke dit zijn?
1) Geuldal wandeling op woensdag 16 oktober 2019; wij nemen u graag mee langs het gebied dat binnen ons programma Water in Balans extra aandacht krijgt in het startende gebiedsproject Geuldal. We raden u wel aan om stevige schoenen aan te trekken!

2) Boottocht over de Maas op donderdag 17 oktober 2019 om 11 uur en 13.30 uur; dit is een excursie met informatie over  Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum en dijkversterking en -verlegging Well vanaf de Maas. Vanwege grote belangstelling is reserveren voor deze tocht niet meer mogelijk. Beide boottochten zijn volledig volgeboekt.

3) Wandeling dijkversterkingsproject Neer op woensdagochtend 23 oktober 2019; Kom op 23 oktober al wandelend meer te weten over wat er komt kijken bij de bouw van dijken! In een mooie tocht van circa 2,3 km lopen we langs de dijk en enkele stuwen. Het wordt een mooie mix van kennisdeling, natuur en cultuur! De wandeling is een rond geheel, met hetzelfde begin- en eindpunt.

Meer oog voor water
Josette Van Wersch: “Waterschap Limburg doet mee aan de Week van Ons Water, omdat we graag werken met en voor de omgeving. Tijdens een drietal activiteiten vertellen wij u meer over ons werk en zorgen we dat bezoekers meer oog hebben voor water en waterveiligheid in onze provincie. En laten we zien waarom dat zo belangrijk is. Ik wandel mee op 16 oktober. Doet u ook mee met één van onze activiteiten?”

Kijk voor meer info op www.waterschaplimburg.nl/weekvanonswater

Waarom de Week van Ons Water?
De Week van Ons Water is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies, gemeenten, waterbedrijven en watermusea om een kijkje te nemen in de wereld van het waterbeheer in Nederland. In heel Nederland, dus ook in onze provincie.


Meer over de Week van ons Water