Regenwaterbuffer Wolfhagen in Schinnen aangepakt

Gepubliceerd op 5 december 2018

DSC06635

In de strijd tegen de wateroverlast in Oirsbeek zijn er zo’n dertig locaties onderzocht voor de aanleg van een regenwaterbuffer. Ook is gekeken naar een aantal bestaande regenwaterbuffers. Een van die bestaande regenwaterbuffers is buffer Wolfhagen in Schinnen. Uit onderzoeken die het afgelopen jaar verricht zijn, bleek dat deze buffer op een vrij eenvoudige manier te vergroten zou zijn.

Buffercapaciteit geoptimaliseerd

Om die reden is dan ook besloten om per direct de capaciteit van deze buffer te optimaliseren. De afgelopen week zijn de werkzaamheden hiervoor verricht. De buffer heeft nu een capaciteit van 1.550 m3 ten opzichte van 785 m3 eerst.

Handen uit de mouwen

Jeannette Quadvlieg, wethouder gemeente Schinnen, en Josette Van Wersch, bestuurder van het waterschap, zijn blij met deze ingreep en wilden zelf heel graag ook even de handen uit de mouwen steken.
“Samen met het waterschap en andere partijen werken we aan een pakket van maatregelen. Het is mooi dat het waterschap al zo snel het woord bij de daad heeft gevoegd met deze buffer!” aldus Jeannette Quadvlieg.
Josette Van Wersch kan dit beamen: “Het oplossen van de wateroverlastproblematiek in dit gebied is heel complex. We werken met veel partijen samen en dat is ook nodig, want we kunnen het als waterschap niet alleen. Maar daar waar we snel tot resultaat kunnen komen, doen we dat natuurlijk direct!”

De uitgevoerde maatregel aan de buffer Wolfhagen is onderdeel van de gebiedspilot Amstenrade-Oirsbeek, binnen het programma Water in Balans, met als doel de wateroverlast in het gebied gezamenlijk aan te pakken.