Open dag op 21 oktober

Gepubliceerd op 10 september 2018

Open dag

Op zondag 21 oktober zet Waterschap Limburg de poorten open van de waterschapswerf  in Sittard. Tussen 11.00 en 16.00 uur kun je zien en ervaren hoe het waterschap samen met partners werkt aan waterbeheer in tijden van een veranderend klimaat. Er is voor jong en oud van alles te zien én te beleven.

Van droogte tot wateroverlast: hoe blijven wij het water de baas?

We hebben het bijna allemaal ervaren: grote wateroverlast in juni en de droogste zomer sinds 1976. Allemaal gevolgen van de klimaatverandering. Je kunt zien wat we er samen aan kunnen doen om deze gevolgen te beperken. Waterschappers vertellen welke beekherstelprojecten  in uitvoering zijn. Ook zie je wat je zélf kunt doen om wateroverlast te voorkomen. Hoe werken een zandzakkenvulmachine en die hele grote pompen? En welke waterdieren komen voor in onze beken? Je ziet het allemaal tijdens deze open dag. Ook voor kinderen wordt het een leuke en leerzame dag. Die kunnen proefjes doen met professor Broccoli, ontdekken of ze waterproof zijn, de bodycheck doen en nog heel veel meer.

Met de omgeving en voor de omgeving

Waterschap Limburg organiseert deze dag samen met een aantal partners, Waterschapsbedrijf Limburg, WML, gemeente Sittard-Geleen  en IVN Limburg.

Locatie open dag

Waterschapswerf Sittard, Rijksweg Noord 305

Beleef Ons Water

Met de open dag geeft  Waterschap Limburg een kijkje achter de schermen van het waterbeheer in Limburg. De dag sluit aan op de landelijke ‘Week van Ons Water’. De open dag is gratis toegankelijk tussen 11.00 en 16.00 uur. Meer informatie.

Poster Open dag