Nieuwe bomen in Stevensweert en Roosteren

Gepubliceerd op 30 maart 2018

bomen Stevensweert (Breedbeeld)

Momenteel worden nieuwe bomen geplant in Stevensweert en in Roosteren en Grevenbicht in het kader van de dijkversterking. Ter plaatse van de Maasdijk in Stevensweert zijn in totaal 27 bomen geplant. Ze zijn geplant aan de andere kant van de rivierzijde vanwege de veiligheid van de dijk. Die is extra verbreed voor de aanplanting van de bomen.

Bestuurder Rein Dupont: “Normaal kunnen we geen bomen planten op de dijk vanwege veiligheid. Doordat we de dijk nu hebben verbreed, is dit wél mogelijk en is het toch bestand tegen erosie. En op deze wijze wordt de dijk optimaal ingepast in het monumentaal aanzicht van Stevensweert. Een win-win situatie!”

Damwanden met klimplanten

Ook op diverse locaties rondom Roosteren worden fruitbomen en hagen geplant ter compensatie van de gekapte bomen. Op enkele locaties kon de dijk wegens gebrek aan ruimte niet worden versterkt met klei. Daarvoor zijn damwanden geplaatst. Om deze damwanden uit het zicht te nemen, worden hier klimplanten aangebracht.

Informatie over het dijktraject

Voor de laatste stand van zaken kunt u terecht op www.waterschaplimburg.nl/dijkversterking of op www.ploegam.nl/project/dijkversterking-langs-de-maas.