LLTB en Waterschap Limburg: “Grondwaterput inzetten bij natuurbranden”

Gepubliceerd op 5 juli 2018

beregenenhaspel (Breedbeeld)

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en Waterschap Limburg hebben LLTB-leden die de beschikking hebben over een grondwaterput opgeroepen de putten ter beschikking te stellen in geval van calamiteiten, zoals een natuurbrand.

Boeren en tuinders maken gebruik van grondwaterputten om hun gewassen te beregenen. “We moeten er samen alles aan doen om eventuele schade aan onze natuur en het buitengebied te voorkomen en te beperken”, zegt LLTB-bestuurslid Jan Veltmans. “Boeren en tuinders zijn zich heel bewust van hun rol in de samenleving.”

De grondwaterputten zijn geregistreerd bij Waterschap Limburg. Alle LLTB-leden hebben vandaag een e-mail ontvangen van de LLTB en Waterschap Limburg. “We hebben de leden die gebruik maken van een grondwaterput verzocht op korte termijn te reageren of de brandweer gebruik mag maken van hun waterput in geval van een natuurbrand”, aldus Har Frenken, bestuurslid bij Waterschap Limburg.

De LLTB en Waterschap Limburg verzamelen en analyseren alle gegevens en treden zo snel mogelijk in overleg met relevante instanties.

Als u een of meerdere grondwaterputten ter beschikking wilt stellen voor de brandweer, dan kunt u dit ook via de website van de LLTB aangeven.