Uitnodiging: Dag van de Bouw in Steyl en Nieuw Bergen

Gepubliceerd op 30 mei 2024

Altijd al een kijkje achter de hekken willen nemen op een bouwplaats van één van onze projecten? Dat kan! Op zaterdag 8 juni bent u van harte welkom tijdens de Dag van de Bouw in Steyl en Nieuw Bergen. Wij leiden u dan graag rond over de bouwplaats en vertellen u meer over de werkzaamheden. In de bouwketen vindt u meer informatie en foto’s van het werk.

Naast dat we in Nieuw Bergen wandelingen aanbieden, waarbij uitleg wordt gegeven over de werkzaamheden aan de dijk, zijn er ook dijkwachten en bever- en muskusrattenbestrijders aanwezig om te vertellen over hun werk voor het onderhouden van dijken. Voor kinderen is er in Nieuw Bergen de mogelijkheid te experimenteren met klei, zand, takjes om te kijken wat nu het beste is om water tegen te houden.

In Steyl staat de zelfsluitende kering centraal. Vanaf verschillende uitkijkpunten vertellen we meer over de aanleg en werking van de kering. U kunt uw bezoek afsluiten met een wandel of fietstocht (eigen fiets) langs de verhalenserie Vensters op Steyl. Met deze verhalen vertellen we u wie en wát we in Steyl tegen hoogwater beschermen met de aanleg van de zelfsluitende waterkering. Tijdens de Dag van de Bouw ontvangt u hiervoor een plattegrond met de locaties van de verhalen.

BouwApp-vordering betonwerk-maart2024

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 8 juni
  • Tijd: 10:00 – 14:00 uur
  • Locatie Nieuw Bergen:  bouwkeet ter hoogte van de Lindenlaan 31 in Nieuw Bergen.  Verzoek om te parkeren bij gemeentehuis Bergen, Raadhuisstraat 2.
  • Locatie Steyl: bouwkeet, navigeer naar Maashoek 45 in Steyl.

Vooraf aanmelden is voor beide locaties niet nodig.

Over de Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw is de dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. De Dag van de Bouw wordt in 2024 op zaterdag 8 juni voor de 17e keer georganiseerd.

Hoogwaterbeschermingsprogramma

Onze Maas. Onze veiligheid. Om de bewoners en bedrijven in het Maasdal te blijven beschermen tegen het toekomstige hoogwater, werken we iedere dag aan sterke dijken. Dat vraagt om slim samenspel met de partners en betrokkenen van Waterschap Limburg. Samen bepalen we wat belangrijk is voor het gebied. Zo bouwen we met het oog op de toekomst aan een hoogwaterveilig én aantrekkelijk Limburgs Maaslandschap.
Dijkversterkingen Nieuw Bergen en Steyl-Maashoek zijn onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). De grootste dijkversterkingsoperatie sinds de Deltawerken. In dit programma verbeteren waterschappen en Rijkswaterstaat de komende dertig jaar ruim 2.000 kilometer aan dijken en 400 sluizen en gemalen in heel Nederland.