Levendige inloopavond Roggelsebeek en Neerpeelbeek

Gepubliceerd op 7 maart 2024

WhatsApp Image 2024-03-04 at 12.13.34 (1) (Breedbeeld)

Het waterschap maakt de volgende stap in de verkenningsfase van project ‘Herinrichting Roggelsebeek en Neerpeelbeek’. Na de drukbezochte inloopavond is alle input geïnventariseerd en wordt er verder gewerkt aan een reeks varianten voor een nieuwe inrichting.

Terugblik inloopavond

Op dinsdag 6 februari organiseerde Waterschap Limburg een eerste bewonersavond voor het project ‘Herinrichting Roggelsebeek en Neerpeelbeek’. De stoelen bij Gemeenschapshuis De Klokkenstoel waren gevuld met bewoners, eigenaren en geïnteresseerden. Er werd afgetrapt met een korte presentatie over de opgaves en daarna verdeelden de aanwezigen zich over een zestal tafels. Hier was ruimte voor inbreng en discussie. Tal van onderwerpen kwamen aan bod, van maaibeleid tot aan recreatieve mogelijkheden en van stuwen tot aan bebouwd gebied. Een uitgebreid verslag en de gegeven presentatie zijn terug te vinden via de projectpagina op de website van Waterschap Limburg.

Opstellen varianten

De komende maanden wordt er hard gewerkt aan verschillende varianten voor de nieuwe inrichting. De bewonersbijeenkomst bracht veel nieuwe inzichten en input van de huidige situatie. De wensen en vragen uit de omgeving helpen het waterschap bij het verder onderzoeken van de mogelijkheden en het opstellen van de varianten. Tijdens het opstellen van de varianten kijken we ook naar het ontwikkelperspectief. Dit is een rapportage waarin het waterschap samen met een aantal partners heeft nagedacht over de toekomst van het gebied en het beekdal. In een volgende bewonersavond worden de bruikbare varianten besproken met de omgeving.

Vooruitblik

Na het beoordelen van alle varianten wordt er een keuze gemaakt voor een ‘voorkeursvariant’. Deze beoordeling hangt af van diverse aandachtspunten, zoals bijvoorbeeld technische haalbaarheid en betaalbaarheid. In de laatste fase werkt het waterschap samen met het ingenieursbureau de voorkeursvariant uit tot een schetsontwerp. Voordat we deze definitief laten vaststellen, organiseert het waterschap een moment om nogmaals samen te komen met de omgeving. Dan worden de nadere vervolgstappen en procedures verder uitgelegd.

Blijf op de hoogte

Actuele informatie en achtergronddocumenten over project ‘Herinrichting Roggelsebeek en Neerpeelbeek’ zijn te vinden via de projectpagina. Vragen over dit project? Omgevingsmanager Paul Geurts staat u graag te woord. De contactgegevens van de omgevingsmanager zijn ook te vinden via de projectpagina.

Altijd al het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Meld uzelf dan aan voor de nieuwsservice van het waterschap.