Officiële opening van de Molenbeek van Lottum op 6 juni


De afgelopen maanden is er veel werk verzet om het beekdal en de monding van de Molenbeek van Lottum te herstellen en te verbeteren. Samen met de dorpsraad en alle partners is het plan opgesteld. Dit is uiteindelijk uitgevoerd door aannemer Ploegam.

Er is onder andere gewerkt aan het verbeteren van de ecologische waterkwaliteit en het terugbrengen van het leefgebied van planten en dieren die hier van nature voorkwamen.

Feestelijke afronding dinsdag 6 juni

Op 6 juni om 15.00 uur vieren we de feestelijke afronding van het project met verschillende activiteiten. We verzorgen we een rondwandeling, waarbij deelnemers meer te weten komen over de ontwikkelingen in  het gebied en de aanpassingen die zijn doorgevoerd. We stappen graag samen met de mensen uit de omgeving symbolisch het nieuwe gebied in. U kunt hier bij aanwezig zijn!

Programma

Nu het gebied helemaal klaar is en dit weer toegankelijk is voor recreanten, opent Waterschap Limburg de Molenbeek van Lottum officieel. We starten om 15.00 uur bij de monding van de Molenbeek van Lottum in de Maas (bij de brug over de monding). Hierna volgt een wandeling van om en nabij anderhalf uur, met een aantal tussenstops. U kunt parkeren op de plekken naast de weg rondom de startlocatie. U kunt dit punt bereiken door rechtsaf te slaan aan de Grubbenvorstweg 18. Voor een warme kop koffie of thee tussendoor wordt gezorgd.

Google Maps startlocatie

Tip: draag stevig, waterdicht schoeisel en kleding, afgestemd op het weer. Tijdens de wandeling langs de nieuwe beek lopen we een stuk over een drukke weg en onverhard terrein. De wandeling is daarom niet geschikt voor kleine kinderen, kinderwagens en/of mindervaliden.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u aanwezig zijn tijdens de oplevering en meedoen aan de wandeling? Geef u dan vóór 30 mei per e-mail op bij Elise Eskes via e.eskes@waterschaplimburg.nl.

Bent u op zoek naar meer informatie of heeft u vragen over het project? Kijk dan op de projectpagina of neem contact op met omgevingsmanager Marco Siecker via m.siecker@waterschaplimburg.nl.