Negentien sollicitanten voor functie dijkgraaf

Gepubliceerd op 7 november 2023

Negentien kandidaten hebben gereageerd op de vacature voor dijkgraaf bij Waterschap Limburg. Onder hen zijn vier vrouwelijke sollicitanten.

De sollicitatietermijn voor dijkgraaf sloot vorige week. De vertrouwenscommissie van het algemeen bestuur van Waterschap Limburg gaat nu gesprekken voeren met kandidaten om tot een voordracht te komen. Naar verwachting volgt tijdens de vergadering van het algemeen bestuur van 29 november aanstaande de vaststelling van de voordracht door het algemeen bestuur.

De functie van dijkgraaf bij het Waterschap Limburg is vacant sinds medio mei van dit jaar, toen Patrick van der Broeck te kennen gaf zijn functie neer te leggen. Op dit moment is Lambert Verheijen waarnemend dijkgraaf.

De dijkgraaf is de voorzitter van het waterschap. De Kroon benoemt een dijkgraaf voor een periode van zes jaar.

Waterschap Limburg is het jongste waterschap van Nederland. Waterveiligheid, waterkwaliteit, klimaatadaptatie en waterzuivering zijn belangrijke opgaven voor het waterschap en zijn zusterorganisatie Waterschapsbedrijf Limburg. Waterschap Limburg en Waterschapsbedrijf Limburg gaan op 1 januari 2025 samen in één organisatie.