Natte sneeuw en regen verwacht in Limburg


Het is winters weer en er valt door heel Limburg sneeuw en regen. Ook de komende dagen zijn de verwachtingen dat er nog meer (natte) sneeuw en regen gaat vallen. Voor Noord- en Midden-Limburg is de verwachting 15 tot 20 mm neerslag per dag. In Zuid-Limburg is de verwachting voor vandaag 25 mm en de komende dagen 15 tot 20 m neerslag.

Update 15:52 – afvoeren Zuid-Limburg

De (natte) sneeuw en regen zorgen ervoor dat de afvoeren in onze beken stijgen. De verwachte afvoer van de Geul zal mogelijk stijgen naar ongeveer 10 m3/s. Dit is een verhoogde afvoer die vaker in het jaar voorkomt. We verwachten geen problemen. Voor de andere beken in Zuid-Limburg verwachten we ook geen problemen.

Via de Centrale Regiekamer blijven we de waterstanden, waterafvoer en de verwachte neerslag goed in de gaten houden.

Bericht 11:22 - Normale afvoeren voor de tijd van het jaar

De (natte) sneeuw en regen zorgen ervoor dat de afvoeren in onze beken stijgen. Dit zijn normale afvoeren voor de tijd van het jaar. We houden waterstanden, waterafvoer en de verwachte neerslag via de Centrale Regiekamer goed in de gaten maar we zien en verwachten geen problemen.

Positief effect op grondwaterstanden

Doordat de sneeuw en regen geleidelijk valt wordt het grondwater goed aangevuld. Dit is hard nodig aangezien de grondwaterstanden nog te laag staan voor de tijd van het jaar.

Actuele informatie over de Maas

De meest actuele informatie en verwachting over de waterstanden en afvoeren van de Maas staat op www.waterinfo.rws.nl.

Waterstanden App

Informatie over de waterstanden en de afvoer van de beken vind je op www.waterstandlimburg.nl. Je kan ook de WaterstandLimburg app downloaden in de App Store of Google Play Store.

Meldkamer water

Wateroverlast kan je melden via Meldkamer water door te bellen naar 0800 – 0341 (24 uur per dag, 7 dagen per week).

Meer informatie?

Eventuele updates worden aan dit bericht toegevoegd.