Leerlingen bedenken creatieve ideeën om zwerfvuil in de Geul te verminderen

Gepubliceerd op 12 juni 2023

Dagelijks bestuurder Arnold Jansen heeft samen met jeugdbestuurder Yzée Laheij de leerlingen beloond voor hun inzet en creatieve ideeën. De leerlingen met het beste idee hebben de cheque ter waarde van 500 euro in ontvangst gekomen. Zij gaan nu samen met hun klas een leuke activiteit in of op het water organiseren, als beloning voor hun inzet!

Het beste idee is vaak de meest praktische

Er zijn tientallen ideeën bedacht door de 175 leerlingen van het Stella Maris College. Al deze ideeën hebben Arnold Jansen en Yzée Laheij zorgvuldig bekeken. Uiteindelijk is er een winnaar uitgekozen, met het zeer praktische idee om prullenbakken te plaatsen die je makkelijk met een voet kan opmaken. Dit in plaats van prullenbakken waarvan je de deksel moet vastpakken.

Toename van zwerfvuil in de Geul

Arnold Jansen, lid dagelijks bestuur: "De aanleiding voor deze bijzondere samenwerking was de toename van zwerfvuil in de Geul tijdens schoolperiodes. Dit was voor ons een reden om samen met het Stella Maris College te gaan kijken wat we hier gezamenlijk aan kunnen veranderen. De leerlingen hebben geleerd wat de gevolgen zijn van zwerfvuil in onze beken. Hierdoor waren ze extra gemotiveerd om een oplossing te bedenken die voor hen ook echt werkt. Met een prachtig resultaat!"

Oplossing bedacht door de leerlingen

We zien in onze prachtige Limburgse natuur nog steeds zwerfvuil liggen en dat zag ook onze jeugdbestuurder Yzéé Laheij: "Zwerfvuil is echt een probleem voor onze natuur en onszelf omdat we microplastics hierdoor ook zelf binnenkrijgen. Daar wil ik als jeugdbestuurder graag iets aan veranderen Het was heel leuk om te zien hoe creatief alle leerlingen hebben nagedacht over een oplossing. De leerlingen zijn echt bewust gaan nadenken over de gevolgen maar ook oplossingen. Soms is de simpelste oplossing ook de beste."