Gezamenlijke opruimactie langs de Maas samen met de Lionsclubs

Laatst gepubliceerd op 16 september 2023 (om 13:23)

Vandaag, op World Cleanup Day, hebben duizenden vrijwilligers zich opnieuw ingezet om zwerfafval in hun omgeving te verminderen. Ook Waterschap Limburg en Waterschapsbedrijf Limburg doen dit jaar weer mee, samen met de Lionsclubs.

Opruimactie langs de Maas in Roermond

De opruimactie vond plaats langs de oevers van de Maas in Roermond, dichtbij onze rioolwaterzuiveringsinstallatie. Hier verzamelden vrijwilligers zich om vanaf dit punt richting de Maas te vertrekken. In totaal zijn 20 vuilniszakken gevuld met zwerfvuil opgeruimd. Er zijn opvallende vondsten gedaan zoals een groot stuk tapijt, stukken metaal en een autoband.

"Wij zijn verheugd om weer een opruimactie te organiseren tijdens World Cleanup Day 2023 en ons steentje bij te dragen aan een schonere en gezondere omgeving," aldus Arnold Jansen, lid dagelijks bestuur van zowel Waterschap Limburg als Waterschapsbedrijf Limburg. "Samen met de Lionsclubs hopen we het buitengebied van Roermond schoon te maken, maar ook een positief verschil te maken in de gemeenschap en bewustzijn te creëren over het belang van het beschermen van ons milieu."

Wat is World Cleanup Day?

World Cleanup Day is een wereldwijd evenement dat miljoenen mensen in meer dan 180 landen mobiliseert om hun lokale gemeenschappen schoon te maken. Het doel gaat verder dan enkel het verbeteren van het milieu; het is ook gericht op het creëren van bewustzijn over het belang van een schone en duurzame leefomgeving.