Aanhoudende droogte in Limburg

Gepubliceerd op 16 juni 2023 (om 8:47)

Limburg begint de gevolgen van een aanhoudende droogte te voelen. De provincie, die al gevoelig is voor droogte, heeft nu te maken met te weinig regen. Het water dat we hebben vastgehouden, verdampt door de hitte ook snel. Dit zorgt ervoor dat er minder water stroomt in onze beken en rivieren. We blijven ons inzetten om boeren en tuinders, industrie, natuur en andere watergebruikers van voldoende water te voorzien.

Extra maatregelen

De beken zijn belangrijk voor de natuur, agrarische bedrijven en voor ons allemaal. Daarom nemen we extra maatregelen om de gevolgen van de droogt, bijvoorbeeld lage waterstanden, aan te pakken. Zoals het uitvoeren van extra inspecties en het aanpassen van ons maaibeleid. Op sommige plekken maaien we niet meer en op andere plekken maar voor de helft.

Blijven monitoren

Vanuit de Centrale Regiekamer houden we de waterstanden en waterafvoeren goed in de gaten. Sommige beken gaan we ook extra inspecteren, om de situatie van dichtbij te bekijken en de meest actuele informatie door te geven. Op basis van deze informatie en weersverwachtingen bepalen we mogelijke nieuwe maatregelen zoals  een onttrekkingsverbod.

Meer weten?

Wilt u meer weten over droogte en wat u zelf kan doen? Lees het allemaal op onze droogtepagina.


Meer informatie over droogte