Nieuw gebouw Waterschap Limburg feestelijk geopend

Gepubliceerd op 6 september 2017

JT Opening WL 6727

Woensdag 6 september is het nieuwe gebouw van Waterschap Limburg feestelijk geopend door gouverneur Theo Bovens, burgemeester Rianne Donders en dijkgraaf Patrick van der Broeck. De nieuwe locatie van Waterschap Limburg bevindt zich in Roermond. Hiervoor is gekozen omwille van de centrale ligging van Roermond in de provincie en de uitstekende verbindingsmogelijkheden.

Waterschap Limburg is gevestigd in hetzelfde pand als dochterorganisatie Waterschapsbedrijf Limburg (WBL). Daarmee zit Waterschap Limburg, dat sinds 1 januari 2017 is ontstaan uit de fusie van de Waterschappen Peel en Maasvallei en Roer en Overmaas, ook eindelijk op 1 kantoorlocatie.
De kantoren van Sittard en Blerick zijn gesloten en staan te koop.

Het nieuwe gebouw is gericht op activiteitengericht werken, ook wel “het Nieuwe Werken” genoemd en zorgt ervoor dat de 310 Waterschappers op een adequate manier hun werk kunnen
doen. Bij de verbouwing is er rekening gehouden met het milieu; zo zijn alle installaties verduurzaamd, zijn er zonnepanelen, triple beglazing en led-verlichting aangebracht. Op die manier
is het gebouw energiezuiniger en duurzaam gemaakt voor de toekomst.

Dijkgraaf Patrick van der Broeck is verheugd dat de medewerkers nu ook fysiek bij elkaar zitten ; “We rekenen er op hiermee nog efficiënter te kunnen werken aan een veilige Limburgse wateromgeving.”

JT Opening WL6629
vlnr: Patrick van der Broeck, Rianne Donders, Margreet Spijker, Hidde Bos en Theo Bovens