Recreëer in, op of bij het Limburgse water


Waterschap Limburg spant zich dagelijks in voor een mooie omgeving met schoon water. We willen niets liever dan dat u daar optimaal van geniet. Bekijk onze tips voor een mooi en gezond dagje uit in de Limburgse natuur.

Wandelen

Er zijn prachtige  waterwandelingen langs de beken in Limburg. U kunt kiezen uit wandelingen met een gids en wandelroutes om te downloaden zodat u zelf op pad kunt gaan.

Fietsen

Ontdek het water in Limburg met prachtige fietsroutes. Beleef zelf de Caumerbeek, Geleenbeek en Rode Beek op de fiets!

Kanovaren

Tijdens een dagje kanoën beleeft u het water en de natuur op een unieke manier. Bekijk waar u zonder melding of vergunning mag kanovaren en waar u onze toestemming nodig heeft.

Zwemmen

Zwemmen in natuurwater is heerlijk, maar als het water niet schoon is, kunt u er ziek van worden. Bekijk daarom de aangewezen zwemlocaties.

Bezoek een rioolwaterzuiveringsinstallatie

Hoe wordt het water dat u gebruikt om te wassen, drinken en de wc door te spoelen weer schoon genoeg om het terug te laten stromen naar de natuur? Neem gratis een kijkje bij een rioolwaterzuivering.

Bezoek de waterkrachtcentrale in Roermond

Bij de ECI waterkrachtcentrale aan de Roer in Roermond bevindt zich een vispassage van Waterschap Limburg. In de bezoekersruimte kunt u door een venster een kijkje nemen in de onderwaterwereld van de trekkende vissen. Boek uw excursie bij VVV Midden-Limburg.

Expositie Zuiver Water Continium Discovery Center Kerkrade

Laat het zelf regenen en ontdek hoe regen- en afvalwater door het riool stroomt. De interactieve tentoonstelling Zuiver Water in het Continium Discovery Center Kerkrade biedt een leuke en leerzame dag uit voor jong en oud.