Ontdek de dijkversterking


Ontdek de dijkversterking

In september en oktober organiseert Waterschap Limburg activiteiten om de dijkversterking en dijkverlegging in Arcen onder de aandacht te brengen. Voor de zomer spraken namelijk zowel het waterschap als de minister hun steun uit voor de plannen. Het waterschap stelde het zogenoemde voorkeursalternatief vast. Volgende stap is om de plannen die er nu liggen meer in detail uit te werken. Het waterschap praat bewoners in Arcen en omgeving dus graag bij.

Let op! De activiteiten vinden plaats volgens de coronamaatregelen. Aanmelden is dus belangrijk. En heeft u klachten door corona, dan vragen wij u vriendelijk thuis te blijven.

Kom naar de expositie in het MFA De Schans

Bezoek de expositie om alle informatie over dijkversterking Arcen op uw gemak te bekijken en te lezen. In de expositie leest u hoe hoogwaterbescherming werkt en wat de opgave is in Arcen. U vindt de expositie in MFA De Schans van 22 september tot en met 22 oktober.

Voor de expositie hoeft u zich niet van te voren aan te melden; u kunt dat bij de expositie ter plekke doen.

De openingstijden van de expositie zijn:

  • maandag tussen 10.00 en 16.00 uur & tussen 19.00 en 22.00 uur
  • dinsdag tussen 19.00 en 22.00 uur
  • donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur
  • vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur

(Soms is het MFA buiten deze tijden ook geopend, dan kunt u natuurlijk ook een kijkje nemen.)

Wandelingen langs de dijkversterking helaas geannuleerd


In verband met de nieuwe aangescherpte richtlijnen rond het coronavirus kunnen de wandelingen die we hadden gepland helaas niet doorgaan. U kunt zich daarvoor dus niet meer aanmelden.

Ga in gesprek met een omgevingsmanager

Heeft u een heel andere, persoonlijke vraag over de dijkversterking of -verlegging? Dan kunt u terecht bij de spreekuren. Omgevingsmanager Rudy de Groote en Abel Knipping gaan graag een-op-een met u in gesprek en beantwoorden dan uw vragen.

Vanwege de aangescherpte maatregelen ivm corona is er voorlopig geen spreekuur op locatie.  Wel kan het via telefoon, skype of facetime. Meld u aan en we regelen het.

U kunt een afspraak boeken op:

  • woensdag 30 september tussen 12.00 en 17.00 uur
  • woensdag 14 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur
  • woensdag 28 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur

Ik wil een persoonlijk spreekuur boeken