Leren over water


Zonder water kunnen mensen en dieren niet leven. Maar water kan ook gevaarlijk zijn. Hoe probeert Waterschap Limburg het water te beheersen, zodat jij altijd voldoende en schoon water hebt? En zodat je huis niet onder water staat als het hard regent? Hieronder staan tips om hier op een leuke en leerzame manier over te leren.

Waterwandelingen

Maak een waterwandeling langs de beken in Limburg, waarbij een gids je vertelt over de landbouw, de natuur, het waterpeil en de gevolgen van klimaatverandering. Of volg een waterleerpad en ontdek het zelf.

Rondleiding rioolwaterzuiveringsinstallatie

Hoe wordt het water dat je gebruikt om te wassen, drinken en de wc door te spoelen weer schoon genoeg om het terug te laten vloeien in de natuur? Neem een rioolwaterzuivering.

Filmpjes en games voor jongeren

Waar gaat alle poep en plas naar toe als je de wc doortrekt? In welk water kun je veilig zwemmen? Hoe zorg je ervoor dat bij regen je kelder niet volloopt? Op een leuke en interactieve manier leren over de waterschapthema’s veilige dijken, droge voeten en voldoende en schoon water? Je leert het met deze filmpjes en games.

Ontdek de wereld onder water

Welke diertjes er voorkomen in een beek of rivier, zegt veel over de kwaliteit van het water en het leven in en om het water. Kijk hier hoe je daar zelf onderzoek naar kunt doen.

Ons water

Op onswater.nl kun je zien wat er bij jou in de buurt gebeurt om ervoor te zorgen dat je veilig bent bij hoogwater en voldoende en schoon water hebt. Je vindt er ook veel tips over wat jij hier zelf aan kunt bijdragen.

Lesmateriaal voor leerkrachten en scholen

Waterschap Limburg helpt leerkrachten en scholen bij het opzetten van lesprogramma's en projecten in het veld. Ook bieden we kant- en klare lespakketten.


Zie ook