Droppie Water


droppie banner

Ontdek samen met je leerlingen de wereld van water uitgelegd door Droppie. Droppie leert kinderen van 4 tot 12 jaar spelenderwijs alles over het werk van een waterschap. Zoals veilige dijken en het zorgen voor voldoende, schoon en natuurlijk water.

Op de website van Droppie Water vind je klikplaten, lesbladen, games en proefjes over zeven waterthema’s. En gaan de leerlingen aan de slag met vragen zoals: Wat is water eigenlijk? Raakt het water wel eens op? En wie zorgt er voor schoon en veilig water?

Het thema water sluit voor de basisschool goed aan bij lessen over Natuur Wetenschap en Techniek. Ook past dit bij lessen voor Oriëntatie op jezelf en op de wereld (aardrijkskunde en maatschappijleer).

Op de website is er een indeling gemaakt naar de basisschoolgroepen '1, 2 en 3', '4, 5 en 6' en '7 en 8'.

Groep 1, 2 of 3

Voor de groepen 1, 2 en 3 kan de leerling samen met Droppie spelen, naar muziek luisteren of mooie kleurplaten maken. De vormgeving is simpel en met geluid begeleid Droppie de leerling.

Groep 4, 5 of 6

Op het onderdeel speciaal voor de groepen 4, 5 en 6. Doet de leerling mee met een quiz en komt zo alles over water te weten. Leerlingen die hoog score in de quiz worden met hun naam opgenomen in de scorelijst.

Groep 7 of 8

Bij deze groep gaat de informatie verder de diepte in en duikt redelijk de wereld van water in. De jonge leerling vindt informatie over: water, het waterschap, de waterkringloop, water door buizen, water dat leeft en water dat veilig kan en moet zijn. Het is handige informatie voor een werkstuk of spreekbeurt. Ook kan de leerling een quiz doen om zijn of haar kennis te testen.

Stripboekjes

Ook zijn er verschillende stripboekjes van Droppie gemaakt die je bij ons kan aanvragen. Zo is er een Droppie Water over:

  • 'De reis van het afvalwater'
  • 'De reis van het regenwater'
  • 'Op de Dijk'
  • 'Op reis in de natuur'.
  • 'Droppie Water en het klimaat'