Droppie Water


droppie banner

Ontdek samen met je leerlingen de wereld van water uitgelegd door Droppie. Droppie leert kinderen uit groep 1 tot en met 3 spelenderwijs alles over het werk van een waterschap. Zoals veilige dijken en het zorgen voor voldoende, schoon en natuurlijk water.

Op de website van Droppie Water vind je klikplaten, lesbladen, games en proefjes over zeven waterthema’s. En gaan de leerlingen aan de slag met vragen zoals: Wat is water eigenlijk? Raakt het water wel eens op? En wie zorgt er voor schoon en veilig water?

Het thema water sluit voor de basisschool goed aan bij lessen over Natuur Wetenschap en Techniek. Ook past dit bij lessen voor Oriëntatie op jezelf en op de wereld (aardrijkskunde en maatschappijleer).

Groep 1, 2 of 3

Voor de groepen 1, 2 en 3 kan de leerling samen met Droppie spelen, naar muziek luisteren of mooie kleurplaten maken. De vormgeving is simpel en met geluid begeleid Droppie de leerling.

Het is ook mogelijk om lesmateriaal aan te vragen voor andere groepen van de basisschool.

Stripboekjes

Ook zijn er verschillende stripboekjes van Droppie gemaakt die je bij ons kan aanvragen. Zo is er een Droppie Water over:

  • 'De reis van het afvalwater'
  • 'De reis van het regenwater'
  • 'Op de Dijk'
  • 'Op reis in de natuur'.
  • 'Droppie Water en het klimaat'

Wil je lesmateriaal aanvragen of heb je vragen over de module? Stuur gerust een mailtje naar educatie@waterschaplimburg.nl.