Meedenken over ontwerpprojectplan gemaal Tongerlo


Website breedbeeld banner_Gemaal Tongerlo (Breedbeeld)

Ten Noorden van Maasbree ligt gemaal Tongerlo in de watergang Tongerlo. Dit gemaal is een assetknelpunt. Dit betekent dat we het gemaal gaan vervangen en dat we toetsen of het watersysteem nog optimaal functioneert. We onderzoeken de mogelijkheden om dit op te lossen en stellen samen met de omgeving een nieuw ontwerpprojectplan op.

Verbeteringen watersysteem en beheer gemaal

Het gemaal Tongerlo is een belangrijk gemaal. Dit gemaal is noodzakelijk voor de afvoer van water en het beheren van het watersysteem in het gebied. Het gemaal is verouderd en is aangewezen als assetknelpunt. Dit betekent dat we het gemaal willen gaan vernieuwen en verplaatsen. Ook willen we een nieuwe watergang maken. Zo zorgen we ervoor dat het water via de Lange Heide afgevoerd en verwerkt kan worden. De aanvoer van water naar het gemaal verbetert. Waar mogelijk verminderen we de inzakkende oevers langs de watergang Tongerlo. We zoeken naar een duurzaam alternatief voor het huidige gemaal. Op deze manier werkt het watersysteem beter en kunnen we dit makkelijker beheren.

Inloopbijeenkomst donderdag 11 mei

Graag delen we de eerste schetsen en ideeën met de omgeving. De omgeving kan hierover meedenken. Op donderdag 11 mei 2023 organiseert Waterschap Limburg van 17:00 tot 20:00 een inloopbijeenkomst bij Hoës van Bree aan Kennedyplein 5 in Maasbree

Aanmelden voor de inloopbijeenkomst kan tot 8 mei bij omgevingsmanager Simone Timmermans via s.timmermans@waterschaplimburg.nl.

Meer informatie

Op zoek naar meer informatie over het project ‘gemaal Tongerlo’? Kijk op de projectpagina voor meer informatie.