Peil Kabroeksebeek in de toekomst nauwkeuriger te beheren na werkzaamheden


Kabroeksebeek

Bij hevige regenval stijgt het waterpeil in de Grauwveen erg snel. De stuw bij de monding in de Kabroeksebeek moet daardoor erg snel reageren. De schuif in deze stuw moet op dit moment met de hand bediend worden. Een van onze medewerkers moet daarom regelmatig aanwezig zijn om dit te doen. Om wateroverlast te voorkomen en het peil nauwkeuriger te kunnen beheren, voeren we werkzaamheden uit.

De werkzaamheden vinden plaats rondom de driesplitsing van de Kabroeksebeek, achter café Boems-Jeu. Aannemer Van de Wetering zal in opdracht van Waterschap Limburg vanaf deze week starten met werkzaamheden om het gebied voor te bereiden. Zo doen we onderzoek in de bodem naar oorlogsresten en maken we het terrein schoon voor het vervolg.

Beter opgewassen tegen wateroverlast

Medio januari van volgend jaar starten we met de werkzaamheden aan de watergangen. We verleggen hiervoor de Grauwveen. Ook verwijderen we de bestaande overkluizing. Dit is het gedeelte van de watergang die onder de parkeerplaats van het café via een buis doorloopt. We verwijderen het huidige verdeelwerk en brengen een nieuwe stuw aan die automatisch werkt. Tot slot brengen we een geautomatiseerde vuilvanginstallatie aan. Na de werkzaamheden kunnen we het peil nauwkeuriger meten en is dit deel van de Kabroeksebeek beter opgewassen tegen wateroverlast.

Meer informatie

Bekijk de projectpagina voor meer informatie.