Informatieavond Neer

Gepubliceerd op 6 december 2017

gasten informatieavond Neer

Woensdag 29 november 2017 was er een informatieavond in restaurant XXL in Neer. Wethouder Arno Walraven van de gemeente Leudal heette de ruim 60 aanwezigen van harte welkom. Hij vertelde over de constructieve samenwerking met Waterschap Limburg, om samen te komen tot veiligheid voor de mensen achter de dijken.

Waterschapsbestuurder Rein Dupont vulde de wethouder aan: “Dat de keuzes die er gemaakt worden om te komen tot het beste algemeen belang, helaas soms wringen met het persoonlijke belang.”

Vervolgens nam omgevingsmanager Guido Toirkens van het Waterschap, het stokje over. Hij vertelde over de wijzigingen in het projectplan, naar aanleiding van de verschillende zienswijzes. En hij duidde de aanwezigen op de procedure, die nu voorligt. Daarna waren er verschillende vragen vanuit de zaal. Deze vragen spitste zich meest toe op de hoeveelheid glas in de kering, over eventueel gerealiseerde besparingen, waardoor wellicht meer glas mogelijk zou kunnen zijn en over het ophogen van de weg.

Daarna was er voor de aanwezigen de mogelijkheid om de informatiemarkt te bezoeken. Vele mensen stonden langere tijd rond de Iviewer, een digitale kaartentafel, waarop de verschillende locaties goed te zien waren. Ook een drone-opname van het dijktraject trok de belangstelling. En  ook veel mensen kozen ervoor de papieren kaarten te bestuderen.

Iviewer Neer