Medewerkers Loyalis en waterschap knappen samen Waterleerpad op

Gepubliceerd op 3 november 2017

Kleuters6

Op zaterdag 4 november gaan medewerkers van Loyalis en Waterschap Limburg samen het Waterleerpad langs de Geleenbeek opknappen. Ze steken van 10.00 tot 15.00 uur de handen uit de mouwen om zwerfvuil op te ruimen en het wandelpad vrij te maken van takken. Deze gezamenlijke actie is een van de activiteiten om het 15-jarig jubileum van Loyalis samen met klanten te vieren.

De oproep van Loyalis aan klanten om werkopdrachten in te dienen voor dit initiatief, leverde meer dan 50 inzendingen op. Een van de inzenders was Waterschap Limburg. Die vroeg Loyalis om het Waterleerpad langs de Geleenbeek aan te pakken. “We hebben de opdracht van Waterschap Limburg geselecteerd, omdat het een maatschappelijke opdracht is, waarmee we de Limburgse samenleving helpen”, zegt Juul Jeurninck-Janssen, initiator van dit project en werkzaam bij Loyalis. Har Frenken, bestuurslid bij Waterschap Limburg is verheugd met deze keuze. “Wij vinden het een erg mooi initiatief van Loyalis. We steken graag samen de handen uit de mouwen tijdens deze schoonmaakactie zodat de bezoekers van het Waterleerpad weer optimaal kunnen genieten van de prachtige natuur!” 

Waterleerpad

De Geleenbeek is de langste beek die in Limburg ontspringt en na 37 kilometer bij Roosteren uitkomt in de Maas. Het Waterleerpad loopt langs de Geleenbeek en is een co-creatie van Waterschap Limburg en de gemeente Heerlen. Het werd aangelegd van de bron bij de Benzenraderhof tot aan kasteel Terworm en is ongeveer 4 kilometer lang. Centraal in het Waterleerpad staat de waterkringloop en het gebruik van het water rondom de Geleenbeek in Heerlen. Door middel van 8 informatieborden verschaft de route informatie over de historie, het landschap en de natuur in en langs de beek in Heerlen. Daardoor wordt het ook gebruikt voor aardrijkskunde-, geschiedenis- en biologieonderwijs.