Toeristische app voor wandelen langs het Limburgse water

Gepubliceerd op 2 augustus 2017

Website

Limburgers met het wandelvirus en een Android-telefoon kunnen deze zomer zes wandelroutes langs het Limburgse water afleggen. De gratis app ‘Waterwandelingen’ biedt routes tussen de 4 en 14 kilometer met onderweg weetjes, foto’s en (gesproken) toelichting bij bezienswaardigheden. De routes lopen door Epen, Swalmen, Geijsteren, Echt en Maastricht. Binnenkort is de app ook te verkrijgen voor de iPhone.

Genieten van de Limburgse natuur
“De beken zijn van de Limburgers en iedereen die er van wil genieten. Met deze app kunnen zij ervaren hoe mooi onze natuur is en steken ze ook nog wat op", volgens d
ijkgraaf Patrick van der Broeck.

Tekenkaart voor de eerste 25 gebruikers van de app
Voor de eerste gebruikers van de app stellen we 25 tekenkaarten beschikbaar om teken te verwijderen. Stuur een foto in waarop te zien is dat je met de app aan het wandelen bent  om een tekenkaart te ontvangen. Op=op!

De kaart heeft het formaat van een bankpas, zodat je altijd iets bij de hand hebt om een teek te verwijderen. Want hoe aantrekkelijk wandelen door de natuur ook is, het is altijd goed om alert te zijn op teken.

Insturen van een foto kan met een mail naar communicatie@waterschaplimburg.nl of met een bericht via de social media kanalen van het waterschap.

Begeleide waterwandelingen
Mensen die liever onder begeleiding langs het water lopen, kunnen contact opnemen met Waterschap Limburg voor een deskundige wandelgids. Een begeleidde wandeling met gids kan worden aangevraagd voor groepen van 10 t/m 25 personen van maandag tot en met vrijdag in de maanden april tot oktober.