Oplevering twee grondwatermeters in Peel en Maas


Struinpad Peel en Maas

Klimaatverandering, specifiek hevige regenbuien afgewisseld met lange periodes van droogte, zorgt ervoor dat water een steeds belangrijkere functie krijgt. Voor de natuur maar ook voor de mens!

In dit licht heeft stichting VEEN in Peel en Maas onlangs twee grondwatermeters geplaatst die belangrijke informatie opleveren voor het Waterschap Limburg en voor natuurbeheerders. De meters zijn geplaatst in het hoogste en het laagste punt van het 'Verheven Peelgebied'. Deze locaties zijn respectievelijk in Meijel aan de Molenbaan 35 in veengebied ’t Molentje en in Grashoek aan de Helenaveenseweg 97 in stuifzandgebied de Marisberg. De meters maken als onderdeel van het Verheven Peel Struinpad inzichtelijk hoe de grondwaterstromen in het Verheven Peelgebied plaatsvinden.

Opening

Op zaterdag 10 juni om 16.00 uur vond de officiële opening van de watermeters plaats in aanwezigheid van genodigden én inwoners. De meters zijn gebouwd door de stichting 'VEEN' met financiële middelen van het Waterschap Limburg en de gemeente Peel en Maas.

Grondwatermeter

Grondwatermeter

Grondwatermeter

Fotograaf: Ger Peeters